Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перепланування квартир і офісів можна робити без дозволів

19 грудня 2018, 17:43
1848
0
Реклама

18 грудня Кабмін затвердив оновлений перелік будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, і після закінчення яких об'єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію.
Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе нагадав, «в минулому році Мінрегіон розробив перелік нескладних будівельних робіт, які можуть виконуватися без отримання дозволу на проведення робіт і не вимагають введення в експлуатацію. Це значно спростило можливість влаштовувати, наприклад, пандуси та інші засоби доступності або замінювати блоки балконів, вікон, дверей. В цьому році ми ініціювали розширення цього переліку. Зокрема, якщо раніше для перепланування квартири обов'язково потрібно було отримувати дозвіл органу архітектурно-будівельного контролю, то тепер такі роботи, якщо немає втручання в несучі конструкції, не вимагають цих документів».
До переліку увійшли роботи з переобладнання і перепланування жилого будинку і жилого приміщення, а також нежитлової будівлі або споруди і приміщень в них (виконання яких не передбачає втручання в огороджувальні та несучі конструкції та інженерні системи загального користування), що відносяться до об'єктів за класами наслідків СС1 (незначні), СС2 (середні) і СС3 (значні).
В результаті, наприклад, можна робити перепланування (без втручання в огороджувальні та несучі конструкції) торгових залів ТРЦ, приміщень бізнес-центрів та інших об'єктів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини