Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як зареєструвати торговельну марку без юриста

27 грудня 2018, 10:01
2278
1
Реклама

Процес реєстрації торговельних марок, виявилося, можна автоматизувати

В юридичній сфері чимало досить шаблонних процесів, які засновані на певних процедурах і алгоритмах, тому їх можна автоматизувати. Це дозволить підвищити ефективність роботи юридичної компанії, бізнесу, а також дозволить зробити юридичні послуги більш доступними для користувачів. Адже в результаті, рутинну роботу виконуватиме не юрист з погодинною оплатою, а комп'ютер, що заощадить гроші і час клієнта без шкоди в якості сервісу.

Реєстрація торговельних марок через Facebook - реальність

Одним з таких процесів є реєстрація торговельних марок. Хорошим цифровим помічником в цій сфері є PatentBot. Це чат-бот, який допомагає реєструвати торговельні марки і фіксувати авторські права в кілька кліків через Facebook Messenger або веб-версію. Процес подачі заявки на реєстрацію торговельної марки або фіксацію авторського права займає 5-7 хвилин.

У чому особливості PatentBot

Особливістю PatentBot є не тільки цілодобовий режим роботи, а й транскордонна реєстрація: з його допомогою резидент однієї країни може в режимі 24/7 швидко і недорого зареєструвати торговельну марку в іншій юрисдикції. На сьогоднішній день реєстрація торговельних марок можлива в Україні, США і 28 країнах Євросоюзу. Робочі мови програми: українська, англійська та російська.

Що говорять і пишуть про PatentBot

В Україні PatentBot почав роботу в липні 2017 року, в грудні - вийшов на ринок США, в квітні 2018 року - почав реєструвати торговельні марки в 28-ми країнах Європейського Союзу. У січні 2018 року PatentBot був визнаний «Ботом року» за версією американської платформи ProductHunt, а в травні 2018 року проект був оцінений в $750 000 до моменту старту роботи в ЄС і привернув інвестиції від акселератора в Гонконзі. Керуючий директор PatentBot Валентин Пивоваров і CTO Володимир Ярославський з травня по вересень 2018 року проходили акселераціонну програму від локального акселератора Betatron.

Наталія Владимирова, CEO PatentBot: «Кооперація з ЛІГА:ЗАКОН, компанією, яка здійснює повноцінну правову підтримку бізнесу вже більше 20 років, - стратегічно важливий крок для нашої команди. Місія PatentBot - зробити процес реєстрації торговельних марок і фіксації авторських прав доступним і зручним для якомога більшої кількості бізнесу. Впевнена, користувачам продуктів холдингу Ліга наше рішення допоможе в їх щоденній роботі».

Володимир Ярославський, CTO PatentBot: «Бот написаний на Scala з використанням відкритого фреймворка Akka. Команда наших розробників також написала власний класифікатор на основі Байєсівських методів, який визначає клас торговельної марки відповідно до Міжнародної класифікації товарів і послуг і радить їх користувачеві».

Артем Афян, BDO PatentBot: «Ще кілька років тому реєстрація торговельної марки була непростим і не всім зрозумілим процесом. Тому часто ця процедура відкладалася або ж її взагалі не здійснювали. Команда PatentBot зробила її такою ж повсякденною, як замовлення піци».

Вартість реєстрації торговельної марки

PatentBot дозволяє перевірити, чи вільна бажана торговельна марка, здійснити пошук, подати заявку на реєстрацію і оплатити послуги, не залишаючи програми. Зробити все це просто: технологія роботи зводиться до відповідей на питання, які задає віртуальний менеджер. Вартість послуг залежить від обсягу запиту та величини державних мит в різних юрисдикціях: наприклад, при реєстрації в Україні вона становить від 2140 грн, в США - від 388 доларів, в ЄС - від 1225 євро.

Яка ситуація зараз і як зареєструвати ТМ за допомогою PatentBot

Зараз в Україні за допомогою PatentBot реєструється кожна 50 торговельна марка.

З сьогоднішнього дня зареєструвати торговельну марку за допомогою PatentBot можна на Платформі ЛІГА:ЗАКОН. Познайомитися і з продуктом і протестувати його можна прямо зараз за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини