Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Нова методика оплати загальнобудинкового споживання комунальних послуг поки не застосовуватиметься (ДОПОВНЕНО)

11 лютого 2019, 09:26
1504
0
Реклама

Мін'юст наприкінці грудня зареєстрував наказ Мінрегіону від 22.11.2018 №315, яким затверджено Методику розподілу між споживачами обсягів спожитих в будівлі комунальних послуг. Вона розроблена відповідно до вимоги Закону «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання».

Методика, за якою розраховуватимуться спожиті послуги, досить складна і багатоваріантна, що ускладнює її запровадження. Вочевидь тому, у Київводоканалі спочатку зробили акцент на тому, що нова Методика вступила в силу з початку лютого, але швидко видалили з сайту це повідомлення. Наразі йдеться про те, що її застосування розпочнеться після затвердження Правил надання житлово-комунальних послуг, які на сьогодні знаходяться у стадії розробки.

ДОПОВНЕННЯ. 8 лютого Мінрегіон пояснив, що підприємства тепло-, водопостачання та водовідведення не можуть застосовувати нову Методику - це є прямим порушенням умов чинних договорів зі споживачами.

Методика буде застосовуватись лише після укладення споживачами нових договорів з виконавцями комунальних послуг відповідно до Закону «Про житлово-комунальні послуги», який набуде чинності 01.05.2019.

***

Раніше ми писали, за яких умов компанія-постачальник комунальних послуг повинна перерахувати у сторону зменшення плату за надані послуги.

***

Нагадаємо, що розділ «Типові договори та шаблони» інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН містить зразки та приклади договорів, актів, довідок, зокрема, у сфері ЖКГ: типовий договір про реструктуризацію заборгованості за житлово-комунальні послуги, акт-претензія про неналежне надання або ненадання послуг та ін. Тестовим доступом до розділу можна скористатися тут.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини