Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Євросоюз склав новий «чорний» список офшорів

13 березня 2019, 11:45
2762
0
Реклама

Європейська комісія затвердила новий список країн, що підпадають під категорію фінансово ризикованих. Йдеться про незабезпечення цими державами вимог прозорості здійснення фінансових операцій суб'єктами господарювання.

У оновлений список, який протягом місяця повинні схвалити Європарламент та всі члени ЄС, як і раніше, входять: Афганістан, Американське Самоа, Багамські Острови, Ботсвана, Північна Корея, Ефіопія, Гана, о. Гуам, Іран, Ірак, Лівія, Нігерія, Пакистан, Пуерто-Ріко, Шрі-Ланка, Сирія, Тринідад і Тобаго, Туніс, Віргінські Острови і Ємен. Наразі, до них додали Саудівську Аравію і Панаму.

Країнам ЄС доведеться піддавати ретельній перевірці фінансові операції за участю фізичних і юридичних осіб, включно із фінансовими інституціями цих країн.

ДОПОВНЕННЯ. Як ми і прогнозували, Євросоюз офіційно оновив списки офшорних зон, додавши 10 нових країн: Аруба, Барбадос, Беліз, Бермудські острови, Вануату, Домініканська республіка, Фіджі, Маршаллові острови, Оман, ОАЕ.

До компаній, зареєстрованих у країнах зі списку, будуть застосовуватися додаткові заходи фінансового та інвестиційного контролю.

***

Раніше ми писали, що Кіпр може назавжди втратити статус офшору.

***

За допомогою сервісу CONTR AGENT свого потенційного партнера можна перевірити на наявність та відсутність санкцій у санкційних списках ЄС, США, Великої Британії та Австралії, а також на наявність/відсутність санкцій з боку РНБО України та МЕРТ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини