Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Київські будинки скоро отримають паспорти

18 липня 2019, 09:00
628
0
Реклама

«Майже половина житлових будинків у країні мають незадовільний фізичний стан» - заявив під час засідання круглого столу «Порятунок старого житлового фонду» заступник голови КМДА Петро Пантелеєв. Заступник голови наголосив на тому, що паспортизація таких будинків, визначення їхніх «слабких місць», обсягів коштів на ремонт є дуже важливим моментом.

«Квартира як об'єкт нерухомості - це наш капітал, вона має свою ринкову вартість, і від того, в якому стані будинок, залежить ринкова вартість нашої квартири», - підкреслив Пантелеєв.

За його словами, паспортизація у Києві розпочнеться вже цього року. Це відбуватиметься з використанням сучасних підходів: замість купи паперу - зручна електронна платформа з Web-доступом для кожного киянина. Тоді кожен власник паспортизованого житла зможе дізнатись про стан будинку, його специфіку, економічні характеристики. Будинкові громади зможуть приймати певні рішення щодо створення ОСББ, проведення капремонтів будинку, модернізації, енергоефективності.

Петро Пантелеєв додав, що близько 80% столичних багатоповерхівок потребують ремонту. Не латкового чи на окремій ділянці, а комплексного капітального ремонту. Орієнтовна сума необхідних коштів - 10 мільярдів гривень. Це колосальні витрати для міського бюджету. У фінансуванні мають бути поєднані зусилля держави, муніципалітету і будинкової громади, тобто власників квартир. Тільки тоді можливо задовольнити колосальну потребу в ремонтах, яка сьогодні є.

Також на засіданні вирішили створити робочу групу, яка має напрацювати рекомендації до чинного законодавства спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з питань вартості управління будинком. В результаті це дозволить зробити питання ремонтів житлових будинків пріоритетним у державній політиці України.

Читайте також: До ОСББ та управителів багатоквартирних будинків навідаються з перевірками.

Вас може зацікавити: Для звільнення від плати за комунальні послуги не достатньо не користуватись ними.

В Україні запустили бота-бухгалтера Repor Tax для ФОП, який вміє розраховувати та сплачувати податки, а також подавати звітність в держоргани.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини