Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 січня діють підвищені штрафи за нерозмитнені євробляхи

Реклама

У разі перевищення строку тимчасового ввезення або транзиту більш ніж на тридцять діб, а також втрати автомобіля, передбачений штраф 170 тис. грн чи конфіскація авто.

Раніше Верховна Рада відтермінувала застосування цих штрафів у разі перевищення строку тимчасового ввезення або транзиту в період з 22 серпня по 31 грудня 2019 року. Але з 1 січня 2020 штрафи знову діють.

Проте, 20 грудня в МВС пообіцяли не штрафувати власників автомобілів на єврономерах до ухвалення двох законів (проекти №2342 і №2345), завдяки яким власники таких машин зможуть законно і доступним способом їх розмитнити. Детальніше про проекти читайте тут

Крім того, mukachevo.net передає, що в Нацполіції зазначили, що наразі ніяких наказів про зупинку, перевірку та штрафування водіїв на іноземній реєстрації не було. В той же час в Управлінні патрульної поліції додали, що ст. 35 Закону про національну поліцію була доповнений десятим пунктом, який дає підставу зупиняти транспортні засоби на іноземній реєстрації. Тобто патрульні мають право зупинити автомобіль і перевірити реєстраційні документи, наявність страхового полісу водія тощо. Але перевірити чи законно він знаходяться на території України і скласти адмінпротокол вони не можуть, адже немає досі доступу до баз даних митниць.

Перевірити автосалон або страхову компанію і знайти повне досьє на понад 6 мільйонів компаній і ФОП можна з допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Оформити заявку на тестовий доступ можна тут

Зверніть увагу на нові рахунки для сплати штрафів за порушення ПДР

Читайте також: Чи розповсюджується пільговий режим ввезення електромобілів на гібриди

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини