Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що робити, якщо ваш контрагент збанкрутував, та як про це дізнатися

Реклама

Банкрутство не є раптовим станом, який виникає у підприємства, тому його в більшості випадків можна передбачити, для цього важливо вжити як мінімум дві дії:

  • регулярно, наприклад, щоквартально отримувати фінансову звітність контрагента за допомогою відповідних договірних механізмів або у разі їх відсутності за допомогою спеціальних сервісів, які публікують інформацію про фінансові показники контрагента. Відповідно, на підставі такої інформації слід з'ясувати чи розмір чистих активів компанії є позитивним, що свідчитиме про достатній розмір активів контрагента, необхідний для погашення наявних зобов'язань;

  • моніторити інформацію про наявні судові рішення або відкриті виконавчі провадження проти контрагента про стягнення заборгованості. Таку інформацію можна отримати з Єдиного державного реєстру судових рішень, Автоматизованої системи виконавчого провадження, Єдиного реєстру боржників або за допомогою спеціальних сервісів.

Детальніше про те, що робити, якщо контрагент збанкрутував, читайте у матеріалі від Богдана Шишковського, старшого юриста KPMG Law Ukraine.

Перевірити фінансово-майновий стан контрагента і дізнатися про наявність відкритих процедур банкрутства можна за допомогою  сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН.

З базою актуальних оголошень про банкрутство та ліквідацію суб'єктів господарювання можна ознайомитися в модулі «Банкрутство» ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Отримати тестовий доступ до ІПС можна за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини