Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 24 серпня ввозити продукти тваринного походження потрібно за новими формами сертифікатів

Реклама

Мінекономіки наказом від 14.07.2020 № 1329 затвердило 72 форми міжнародних сертифікатів. Сертифікати призначені для супроводження продуктів тваринного походження при їх ввезенні (пересиланні) на митну територію України і засвідчують їх безпечність.

Кожна окрема форма міжнародного сертифікату призначена для окремої товарної групи. Зокрема, затвердженими формами охоплено такі товарні групи, як:

  • свіже м'ясо різних видів тварин - 16 форм;

  • корми для тварин і кормові матеріали для кормів, у т.ч. сіно і солома - 11 форм;

  • молоко і молочні продукти - 5 форм;

  • яйця і продукти з них - 2 форм;

  • риба, мед, продукти бджільництва, равлики, желатин, колаген, пух і пір'я, жири і продукти переробки жиру та ін. продукти тваринного походження - 38 форм.

Зазначені форми розроблені на виконання наказу Мінекономіки від 16.11.2018 № 553 та є частиною міжнародних зобов'язань України щодо здійснення міжнародної торгівлі. Наказ набуває чинності з 24 серпня 2020 року.

Щоб тримати в фокусі важливі для вашого бізнесу зміни, замовляйте тестовий доступ до рішення LIGA360. Моніторинг змін законодавства, судових рішень, контроль змін в діяльності партнерів і конкурентів, налаштування персональної стрічки новин з джерел, яким довіряєте ви та ще 10 інструментів для командного управління ризиками і можливостями під час кризи.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини