Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Знято мораторій на проведення документальних перевірок за окремих підстав

Реклама

Головне управління ДПС у м. Києві повідомляє, що 8 серпня 2020 набув чинності Закон № 786-IX, яким, зокрема, внесено зміни до пункту 52 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України в частині зняття мораторію:

  • на проведення документальних позапланових перевірок з підстав, визначених підпунктом 78.1.7 пункту 78.1 статті 78 ПКУ (розпочато процедуру реорганізації юридичної особи (крім перетворення), припинення юридичної особи або підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця, закриття постійного представництва чи відокремленого підрозділу юридичної особи, в тому числі іноземної компанії, організації, порушено провадження у справі про визнання банкрутом платника податків або подано заяву про зняття з обліку платника податків);

  • документальних перевірок, що проводяться на звернення платника податків (пункт 78.2 статті 78 ПКУ).

Чинними нормативними актами не встановлено обов'язку стосовно завчасного повідомлення  платника податків про проведення документальної позапланової перевірки на підставі підпункту 78.1.7 пункту 78.1 статті 78 ПКУ.

Платник податків зобов'язаний надати посадовим (службовим) особам контролюючих органів у повному обсязі всі документи, що належать або пов'язані з предметом перевірки. Такий обов'язок виникає у платника податків після початку перевірки.

Податківці звертають увагу, що проблемним питанням при проведенні перевірок, є невстановлення платників податків та їх посадових осіб за податковою адресою, у зв'язку з припиненням своєї діяльності, що в свою чергу призводить до неможливості здійснення необхідних заходів щодо зняття з обліку таких платників податків.

Головне управління ДПС у м. Києві закликає платників зазначати актуальні відомості щодо контактних даних і щодо доцільності  проведення документальних позапланових невиїзних перевірок.

Читайте також: ТОП-7 податкових змін за законом №786-ІХ

Вся інформація про поточні податкові зміни доступна в новому модулі ПОДАТКИ-2020, багато з матеріалів якого відкрито для вільного доступу. Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Спробуйте новий інструмент з управління ризиками і можливостями від ЛІГА:ЗАКОН. Проводьте моніторинг правового й інформаційного поля, бізнес-розвідку про конкурентів і партнерів, обговорюйте і спільно з командою визначайте інтенсивність впливу на вашу компанію і вірогідність наслідків з екосистемою LIGA360.

Тільки до 31 серпня замовляйте свій ПРЕМІУМ ПАКЕТ комплексного рішення LIGA360 для всієї ТОП-команди, включаючи: керівника, юриста, фіндиректора, HR-менеджера, PR-менеджера зі знижкою 50%!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини