Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-7 пріоритетних законопроектів від Мінцифри, над якими працює Парламент

Реклама

У Мінцифри пріоритезували законопроекти, які ще будуть допрацьовувати в Парламенті і намагатимуться ухвалити цього року.

Глава Мінцифри Михайло Федоров на своїй сторінці У Фейсбук розповів про 7 законопроектів:

1. Зміни до Закону, які дозволять повністю прирівняти електронні паспорти до звичайних пластикових/паперових паспортів (сьогодні використання електронних паспортів регулюється постановою Кабінету міністрів про експеримент). Вирішується проблема всіх тих держорганів і приватних компаній, які досі намагаються саботувати 21 століття.

2. Зміни до Закону про місце зміни реєстрації. Ще один критично важливий крок до запуску електронної послуги в кілька кліків щодо зміни місця реєстрації. Це найбільш популярна послуга в Україні. У міністерстві хочуть зробити її практично декларативною, скасувавши прописку в багатьох життєвих ситуаціях (де вона реально не потрібна).

3. Рамковий закон, який дозволить розпочати впроваджувати вже цього року «безпаперовий режим» або paperless. Це коли держава не має права вимагати документ у людини, якщо він вже є в будь-якому державному реєстрі.

4. Закон про Дія City. Це одна з кращих податкових і правових систем для IT і креативної індустрії в світі. За словами Федорова, “відбудеться божевільне стимулювання” розвитку аутсорсингових і продуктових компаній в Україні.

5. Законопроект про реєстри. Закон насамперед про ефективність і надійність зберігання персональних даних у реєстрах. Ухвалення закону дозволить запустити платформу для розгортання реєстрів (“шалена економія” бюджету коштів і рішення, які можна буде експортувати на весь світ і заробляти як держава, а не витрачати), покращувати якість даних у реєстрах (відсутність дублів, підтягується вся інформація і документи) і багато інших переваг.

6. Закон про віртуальні активи. Легалізація криптовалюти і відкриття ринку. Перше читання вже відбулося, важливо допрацювати закон і ухвалити його в другому. Це впевнений крок в 21-му столітті, який відразу перенесе Україну на рівень інноваційних країн.

7. Закон про “хмари”. Відкриття ринку хмарних технологій для зберігання даних. Для держави це гнучкість і можливість заощадити мільярди на закупівлі заліза. Для бізнесу - розвиток мільярдного ринку, інвестиції.

LIGA360 - це спільний інструмент управління бізнесом для середніх компаній. 15 IT-продуктів для керівника, юриста, бухгалтера і маркетолога. Тримайте під контролем весь бізнес, керуйте ризиками, приймайте злагоджені рішення. Замовити тест

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини