Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент увів у дію рішення РНБО про застосування персональних санкцій

Реклама

Президент Володимир Зеленський підписав Указ № 43/2021, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Про це повідомляє прес-служба Офісу Президента.

Персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи застосовуватимуться, зокрема, до громадянина України Тараса Козака та товариств з обмеженою відповідальністю: «АРІАДНА ТВ», «НОВИЙ ФОРМАТ ТВ», «ТВ ВИБІР», «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «112-ТВ», «ЛІДЕР ТВ», «ПАРТНЕР ТВ»,«НОВИНИ 24 ГОДИНИ», «Нові комунікації».

Зокрема, до Тараса Козака, який також є народним депутатом від ПП "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ", строком на 5 років застосовуються наступні санкції:

  • блокування активів - тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном;

  • обмеження торговельних операцій;

  • обмеження, часткове чи повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України;

  • запобігання виведенню капіталів за межі України;

  • зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань;

  • анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, одержання (наявність) яких є умовою для здійснення певного виду діяльності;

  • повна або часткова заборона вчинення правочинів щодо цінних паперів, емітентами яких є особи, до яких застосовано санкції згідно з цим Законом;

  • припинення видачі дозволів, ліцензій на ввезення в Україну з іноземної держави чи вивезення з України валютних цінностей та обмеження видачі готівки за платіжними картками, емітованими резидентами іноземної держави;

  • заборона передання технологій, прав на об'єкти права інтелектуальної власності;

  • інші санкції, що відповідають принципам їх застосування, встановленим цим Законом.

До вищезазначених юридичних осіб санкції також застосовуються протягом 5 років, зокрема, блокування активів, запобігання виведенню капіталів за межі України, анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, заборона користування радіочастотним ресурсом України, припинення надання послуг з ретрансляції/розповсюдження телепрограм та ін.

Контролювати ризики та слідкувати за репутацією компанії - просто з Liga360: Керівник. Ви отримаєте інструменти бізнес-розвідки та перевірки контрагентів, моніторинг ключових ЗМІ та автоматичні сповіщення про персону/бренд в Telegram. А ще Liga360 дає можливість слідкувати за змінами законодавства та судових рішень. Замовте Liga360 та оцініть усі переваги ІТ-рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини