Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено нові форми податкової накладної та декларації з ПДВ

Реклама

Наказом Мінфіну від 2 грудня 2020 року № 734 викладено у новій редакції:

  • форму податкової накладної

  • форму податкової декларації з податку на додану вартість

  • форму уточнюючого розрахунку податкових зобов'язань з податку на додану вартість

Також внесено зміни до форми розрахунку податкових зобов'язань, нарахованих отримувачем послуг, не зареєстрованим як платник ПДВ, які постачаються нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, не зареєстрованими платниками податків, на митній території України, Порядку заповнення податкової накладно та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість.

Зокрема, у рядку "код" податкової накладної зазначається ознака джерела податкового номера відповідно до реєстру, якому належить податковий номер особи:

1 - Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України (ЄДРПОУ);

2 - Державний реєстр фізичних осіб - платників податків (ДРФО);

3 - реєстраційний (обліковий) номер платника податків, який присвоюється контролюючими органами (для платників податків, які не включені до ЄДРПОУ);

4 - серія (за наявності) та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті).

Збільшено кількість найменувань поставлених товарів/послуг у одній податковій накладній з 9999 до 99999 позицій.

Звітний період тепер може дорівнювати тільки одному календарному місяцю, а декларація подається протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця.

Як підприємцю слідкувати за змінами законодавства? LIGA360 надасть доступ до повної бази нормативних документів для ФОП, а актуальні новини будуть зручно надходити в смартфон. Придбайте LIGA360 сьогодні й не пропустіть жодної важливої зміни.

Економте час на підготовці звітності з IT-рішенням LIGA360:Підприємець. Система має зручний календар сплати податків і подання звітів. Тут можна отримати шаблони актів, видаткових, довіреностей, рахунків. А з алгоритмами заповнення звітів і підтримкою у чаті - у вас не буде сумнівів щодо правильності документів. Замовляйте тестовий доступ сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини