Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

5 тис. іноземних IT-фахівців зможуть працевлаштуватися в Україні за квотою

Реклама

Уряд ухвалив розпорядження щодо встановлення квоти на імміграцію в Україну іноземних ІТ - спеціалістів у 2021 році. За ініціативи Мінцифри 5 тис. іноземних IT-спеціалістів зможуть працевлаштуватись в Україні.

Про це повідомляють на Урядовому порталі.

Квота на імміграцію - це гранична кількість іноземців та осіб без громадянства, яким передбачено надати дозвіл на імміграцію протягом календарного року. Інструмент простіший, ніж дозвіл на роботу. Адже дозвіл треба регулярно поновлювати і людина залишається прив'язаною до конкретного місця роботи. Дозвіл на імміграцію в межах квоти дають спеціалісту можливість один раз пройти процедуру отримання дозволу, отримати на його основі посвідку на постійне проживання і раз на 10 років міняти сам бланк на новий. При цьому людина абсолютно вільна обирати, де працювати і де проживати.

«Команда Мінцифри працює над тим, щоб зробити Україну найпотужнішим IT-хабом у Центральній та Східній Європі, який залучатиме міжнародні інвестиції в Україну, та зміцнить наші позиції на світовій арені. Для цього ми запускаємо проекти Дія City, Е-резидентство та створюємо легальний ринок віртуальних активів. Залучення іноземних висококваліфікованих ІТ-фахівців у межах квоти на імміграцію дозволить якісно підвищити експертизу українських компаній, зробити їх потужнішими і конкурентоспроможними на світовому ринку», - сказав Віце-прем'єр-міністр - Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Працюйте віддалено та моніторте діяльність партнерів, конкурентів та співробітників за допомогою нового інструменту - LIGA360. IT-екосистема є єдиним робочим простором для усієї команди, яка містить персональні набори інструментів для роботи юристів, фінансистів, маркетингу, служби безпеки, PR, HR та зручних внутрішніх комунікацій. Дізнатися більше

Імміграційні квоти дозволять частково закрити потребу ринку у висококваліфікованих фахівцях, а іноземні спеціалісти отримають:

- посвідку на постійне проживання, що спростить їм життя в Україні. У довготривалому майбутньому не потрібно буде отримувати щорічні дозволи на застосування праці іноземців;

- працевлаштування на тих самих умовах, що й для громадян України;

- відсутність прив'язки до конкретних термінів перебування в Україні, до конкретного місця роботи та посади;

- можливість іммігрувати в Україну разом зі своєю родиною;

- можливість відкрити ФОП.

«ІТ-спеціаліст з посвідкою на постійне проживання в Україні більш цікавий для української компанії, оскільки йому не потрібно оформлювати жодних дозволів. Але іноземні ІТ-спеціалісти з такою посвідкою - це не просто ІТ-шник, а висококваліфікований ІТ-шник. Головний критерій відбору ІТ-спеціалістів - це відповідність кваліфікаційним вимогам до визначених професій в IT-сфері для іноземців. У зв'язку з тим, що квота обмежена, першими її отримають ті, хто раніше подадуть заявку», - зазначив заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков.

5000 квот розподілені серед міст України, де зосереджена найбільша кількість IT-компаній:

- Київ - 2500

- Харків - 700

- Дніпро - 600

- Одеса - 600

- Львів - 600

Як оформити дозвіл українською та англійською мовами, можна прочитати на сайті, а також дізнатися за телефоном +380505166435.

Цього року до переліку спеціальностей у рамках квот на імміграцію додано 50 блокчейн-спеціалістів. Для українських IT-компаній це можливість посилити свої команди іноземними висококваліфікованими фахівцями. Іноземні спеціалісти зможуть вільно жити та працювати в Україні, а також матимуть можливість увійти в одне з найбільших у світі товариств блокчейн-розробників, яке вже існує в Україні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини