Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Державні електронні сервіси звітності: яка є альтернатива?

18 червня 2021, 11:04
2992
0
Реклама

Цього лютого ДПС повідомляла, що 2,6 млн платників податків користується їх електронними сервісами. Скоро податкові послуги стануть доступними і на порталі “Дія”. Безумовно, онлайн-звітність стала дуже популярним форматом серед українських підприємців.

Не зважаючи на попит на державні е-сервіси - і їх зручність в порівнянні з офлайн-послугами - користувачі помічають недоліки в роботі систем. Хтось не може зайти в “Електронний кабінет платника”, бо він перевантажений в останній день подання декларацій. Хтось нарікає на те, що додатки не сповіщають про зміни нормативів. Комусь не зрозумілий інтерфейс і не вистачає підказок.

Але у державних електронних сервісів є альтернатива. На українському ринку закрити усі потреби бізнесу зі сплати податків й подання звітності допомагає система LIGA360:Підприємець. Про її переваги розкажемо в цьому огляді.

ТОП-5 переваг на думку користувачів

LIGA360 - це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів для підприємницької діяльності. Тут підприємці розв'язують питання бухгалтерського й кадрового обліку, слідкують за змінами законодавства та захищають бізнес від ризиків. Тобто управління всіма процесами ведеться з єдиної платформи.

Чому варто обрати LIGA360: Підприємець для звітності?

Перевага 1: Підказки для заповнення звітів й перевірка помилок

Звітність супроводжується значним масивом питань, особливо коли норматив представлений вперше. Щоб уникнути помилок, важливо мати не лише актуальні форми, а й роз'яснення й алгоритми для заповнення документів.

У LIGA360 до звітів додаються:

  • Приклади заповнення;

  • Нормативні документи, на яких ґрунтується звіт;

  • Алгоритм складання з роз'ясненнями щодо кожного кроку;

  • Форми для здійснення розрахунків (для певних категорій звітів).

Частину рядків система заповнює автоматично - на основі інформації, що користувач надав у своєму профайлі. Можна зберегти проміжні зміни, щоб потім повернутися до редагування форми.

Деякі підказки розміщені прямо в документі, а для більш детальних роз'яснень потрібно натиснути на картку звіту (див. зображення).

Далі картка переводить користувача на весь масив матеріалів:

Коли робота над формою завершена, система перевіряє помилки. Це стосується заповнення обов'язкових рядків та логіки документа в цілому.

Тепер звіт готовий до надсилання - і його можна подати до держорганів прямо з LIGA360.

Перевага 2: Нагадування про звітність й сплату податків

Затримки в сплаті податків й поданні звітів коштують підприємцям високих штрафів. Тому у LIGA360:Підприємець доступні:

  • Календар з кінцевими датами для оплат й направлення документів;

  • Автоматичні нагадування на е-мейл для обраних звітів.

Ці інструменти допомагають користувачам уникнути ситуацій, коли звіти заповнюється в останній день, а державні сервіси перевантажені.

Щодо розрахунків з бюджетом, у LIGA360 можна перевірити заборгованість - штрафи, пені чи інші нарахування.

Перевага 3: Вся інформація для роботи на єдиній платформі

Підприємці щодня взаємодіють з різними державними органами - Податковою, Фондом соціального страхування, тощо. Кожна інституція має свої електронні сервіси, і заходити в кожен з них окремо потребує багато часу.

З LIGA360: Підприємець не потрібно переходити на різні сайти, бо платформа вміщує:

  • Звітність до ДФС, ФСС, Статистики;

  • Всі операції з ПН/РК для ФОП-платників ПДВ;

  • Обмін накладними з контрагентами;

  • Калькулятори й довідники для роботи;

  • Персональну стрічку новин;

  • Актуальну нормативну базу.

Із системи можна вирішити будь-яке щоденне завдання підприємця. LIGA360 економить час на пошуку необхідних форм, законодавства й експертих роз'яснень, щоб користувачі зосередились на розвитку бізнесу.

Перевага 4: Автосповіщення про зміни законодавства

Одне з болючих питань у роботі підприємців - це часті зміни законодавства. У LIGA360: Підприємець доступний автоматичний моніторинг законодавства. Система надсилає сповіщення про зміни в НПА за їх тематикою, реквізитами чи навіть абзацами.

Ця функція доступна з інструментом “Смарт-сигнали” (див. зображення).

Перевага 5: Максимум функцій для захисту від ризиків

Карантин вплинув на всі економічні галузі, а особливо на малий та середній бізнес. Багато підприємців були змушені припинити свою діяльність. Тому в період кризи важливо контролювати ризики й бути впевненими в бізнес-зв'язках.

У LIGA360:Підприємець можна перевіряти інформацію про клієнтів та партнерів ще до першої зустрічі. Система надасть інформацію з держреєстрів про компанії, ФОП та всіх громадян України.

Яка інформація про партнерів, клієнтів та конкурентів є у LIGA360?

  • Про 6,5 млн юросіб і ФОП - відкриті провадження, банкрутство, фінансовий стан, зміни в ЄДР, перевірки контролюючих органів.

Також система показує 21 ризик-фактор для співпраці. Такими можуть бути часті зміни в діяльності компанії, відсутність інформації про статутний капітал та кінцевих бенефіціарів.

  • Про будь-яку фізичну особу - інформація з 19 державних реєстрів. LIGA360 покаже, якщо громадянин перебуває у розшуку, під санкціями, має борги чи переховується від органів влади.

Головна “фішка” LIGA360 - можливість отримувати інформацію з багатьох державних реєстрів системно. В один клік підприємець бачить потенційні ризики щодо нового клієнта або партнера.

Про всі функції LIGA360:Підприємець дізнавайтеся за посиланням. Система коштує усього 390 грн/міс.

Щоб підібрати тарифний пакет саме для вашого підприємства - зверніться за консультацією. LIGA360 пропонує рішення для бізнесів різних масштабів. Зокрема, передбачені комплексні рішення LIGA360 для малого, середнього чи великого бізнесу.

Хочете безкоштовно протестувати преміум-пакети LIGA360? Встигніть отримати доступ до 28 квітня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини