Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Батьків дітей, що порушили ПДР, планують карати більш суворо

Реклама

16 квітня 2021 року у ВР зареєстровано законопроект № 5396 щодо посилення відповідальності батьків або осіб, які їх замінюють, за вчинення їх дітьми окремих правопорушень у сферах безпеки дорожнього руху та торгівлі.

З текстами законопроектів зручно ознайомитися в ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити повнофункціональний тестовий доступ можна тут.

Законопроектом вносяться зміни до статей 139 та 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення у частині уточнення диспозицій правопорушень та посилення відповідальності батьків або осіб, які їх замінюють, за вчинення їх дітьми цих правопорушень у сферах безпеки дорожнього руху та торгівлі.

Відповідно до законопроекту створення перешкод для дорожнього руху неповнолітньою дитиною віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років - тягне за собою накладення на батьків або осіб, які їх заміняють, штрафу у розмірі сорока неоподаткованих мінімумів доходів громадян (680 грн) або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин.

Створення перешкод для дорожнього руху малолітньою дитиною - тягне за собою накладення на батьків або осіб, які їх заміняють, штрафу у розмірі п'ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (850 грн) або громадські роботи на строк від сорока до п'ятдесяти годин.

Крім того, планується за торгівлю в містах з рук на вулицях, площах, у дворах, під'їздах, скверах та в інших невстановлених місцях, що здійснюється неповнолітніми дітьми віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років карати батьків або осіб, які їх замінюють, штрафом від трьох до дев'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 - 153 грн) з конфіскацією предметів торгівлі або без такої.

А за торгівлю в містах з рук на вулицях, площах, у дворах, під'їздах, скверах та в інших невстановлених місцях, що здійснюється малолітніми дітьми планують карати батьків або осіб, які їх замінюють, штрафом від п'яти до десяти (85 - 170 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої.

Стежити за змінами законодавства легко в LIGA360. Це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів, що надає доступ до актуальної бази законодавства й законопроектів, надсилає сповіщення про зміни у них. А ще ви отримаєте роз'яснення експертів до НПА. Оцініть переваги LIGA360, замовивши тестовий доступ.

До 28 квітня ви можете безкоштовно протестувати преміум-пакети LIGA360 для вашої робочої ролі. Дізнавайтеся про акцію за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини