Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українцям розширили можливості інвестування за кордон

Реклама

30 червня набула чинності постанова НБУ від 29 червня 2021 № 62, яка запроваджує низку змін у напрямку валютної лібералізації, зокрема:

  • уповноважені установи матимуть змогу продавати готівкову іноземну валюту фізичним особам за безготівкові кошти в гривні через платіжні пристрої з використанням електронного платіжного засобу;

  • уповноваженим установам буде дозволено здійснювати купівлю та продаж готівкової іноземної валюти фізособам за безготівкові кошти у гривні у касах;

  • банки зможуть здійснювати операції з купівлі та продажу банківських металів із фізичною поставкою за безготівкові кошти у гривні фізособам, а також операції з продажу банківських металів у вигляді монет - юридичним особам.

Крім того, розшируються можливості громадян з інвестування за кордон - фізособа-резидент зможе проводити відповідні операції за участі резидента-торговця цінними паперами. 

Для здійснення інвестиції в іноземні фінансові інструменти торговець діятиме як брокер (за рахунок такої фізособи). Так, кошти в іноземній валюті переказуватимуться з поточного рахунку громадянина в банку на поточний рахунок торговця, відкритий в цьому ж банку, з подальшим їх переказом за кордон або на поточні рахунки нерезидентів, відкриті в Україні, із дотриманням ліміту - 200 тис. євро (еквівалент цієї суми в іншій іноземній валюті / гривні) на рік.

Як бізнесу перевірити партнерів й конкурентів? Досьє на 6,5 млн юридичних осіб є у системі LIGA360. Спробуй з тестовим доступом.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини