Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада підтримала запровадження державної підтримки молодим фермерам

Реклама

Прийнято Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання діяльності фермерських господарств" (проект № 4046).

Законом унормовано склад земельних ділянок фермерських господарств:

  • ділянки, що належать громадянам України - членам фермерського господарства на праві власності, користування;

  • ділянки, що належать фермерському господарству на праві власності, користування.

Також визначено коло отримувачів державної підтримки через Український державний фонд підтримки фермерських господарств, уточнено деякі поняття щодо визначень виду фермерського господарства, запроваджено державну підтримку фермерському господарству, голова якого має вік до 35 років (включно). Розмір та порядок виплати такої допомоги встановить Кабмін.

Допомога за рахунок коштів державного бюджету, у тому числі через Український державний фонд підтримки фермерських господарств, а також за рахунок коштів місцевих бюджетів надаватиметься новоствореним фермерським господарствам у період становлення (перші три роки після його створення), фермерським господарствам, зокрема з відокремленими фермерськими садибами, сімейним фермерським господарствам, фермерським господарствам, які провадять господарську діяльність та розташовані у гірських населених пунктах, на поліських територіях, визначених в установленому порядку Кабінетом Міністрів України.

Крім того, на орендованій земельній ділянці фермерське господарство - орендар має право за письмовою згодою орендодавця зводити житлові будинки, господарські будівлі та споруди, а також закладати багаторічні насадження, здійснювати будівництво водогосподарських споруд та меліоративних систем відповідно до затвердженої документації із землеустрою, містобудівної документації та з дотриманням умов цільового використання земельної ділянки у встановленому законом порядку.

Як зупинити незаконні дії щодо вашої земельної власності? Сервіс SMS-Маяк Земля моніторить зміни Державного реєстру речових прав на нерухоме майно 24/7. Вам надійде миттєве сповіщення про будь-які реєстраційні зміни земельного об'єкта. Спробуйте зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини