Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У яких випадках борги з ЄСВ стягуватимуть Держвиконавці

Реклама

Добровільна та своєчасна сплата податків, недопущення утворення податкового боргу сприяє піднесенню економіки нашої країни та дає можливість платнику уникнути таких процедур, як опис майна в податкову заставу, стягнення коштів боржника, продаж його майна, стягнення дебіторської заборгованості, що передбачено нормами Податкового кодексу.

Заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Максим Яіцький спілкуючись із пресою, нагадав платникам податків бути сумлінними, своєчасно сплачувати податки, а у разі виникнення питань, звертатися до податкової служби з метою попередження штрафів та перевірок.

Зокрема, єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника, несплата єдиного внеску призводить до негативних наслідків, фінансових санкцій та суттєво може вплинути на отримання пенсії. Контролюючий орган має право на подальші дії із примусового стягнення заборгованості, якщо платник єдиного внеску не сплатив суму недоїмки.

Так, якщо платник єдиного внеску протягом 10 календарних днів не сплатив суму недоїмки та штрафів з нарахованою пенею та не оскаржив вимогу в адміністративному чи судовому порядку, то таку вимогу вважають узгодженою. Упродовж 10 робочих днів з дня узгодження вимоги (набрання нею чинності) її надсилають до органу Державної виконавчої служби.

Державна виконавча служба (держвиконавець) не пізніше наступного робочого дня з дня надходження до нього виконавчого документа виносить постанову про відкриття виконавчого провадження. В ній зазначають про обов'язок боржника подати декларацію про доходи та майно боржника, попереджають боржника про відповідальність за неподання такої декларації або внесення до неї завідомо неправдивих відомостей, накладають арешт на майно та кошти платника, а також звертаються до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України до виконання зобов'язань з повного погашення заборгованості.

Головне управління ДПС у Полтавській області звертає увагу платників, що отримати інформацію про наявність (відсутність) податкового боргу можна скориставшись Електронним кабінетом, вхід до якого здійснюється за адресою, а також через офіційний вебпортал ДПС.

За матеріалами ДПС.

Обирайте комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки, а також моніторте контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬОзнайомитися з пропозицією.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини