Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Транспортний податок: база та ставка у 2022 році

Реклама

Об'єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (2 437 500 у 2022 році).

Відповідні норми передбачені п. п. 267.2.1 п. 267.2 ст. 267 розд. ХІІ Податкового кодексу України.

Така вартість визначається Мінекономіки за відповідною методикою, станом на 1 січня податкового (звітного) року виходячи з марки, моделі, року випуску, об'єму циліндрів двигуна, типу пального.

Щороку до 1 лютого податкового (звітного) року Мінекономіки на своєму офіційному вебсайті розміщується перелік легкових автомобілів, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, який повинен містити такі дані щодо цих автомобілів: марка, модель, рік випуску, об'єм циліндрів двигуна, тип пального.

Дивіться також: перелік транспортних засобів, які підлягають оподаткуванню у 2021 році

Базою оподаткування є легковий автомобіль, який є об'єктом оподаткування відповідно до п. п. 267.2.1 п. 267.2 ст. 267 ПКУ.

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування відповідно до п.п. 267.2.1 п. 267.2 ст. 267 ПКУ.

За інформацією Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків.

Нагадаємо, за затримку сплати транспортного податку передбачено штраф

Як обирати надійних партнерів та контрагентів? На єдиній ІТ-платформі для твого бізнесу LIGA360. Перевіряй дані у 400 реєстрах та відкритих джерел, отримуй миттєві сповіщення про будь-які зміни. Замовляй презентацію ІТ-платформи прямо сьогодні та дій на 360!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини