Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМК поновлює розгляд заяв про надання дозволу на концентрації та узгоджені дії

Реклама

З початком збройної агресії рф проти України Антимонопольний комітет зупинив розгляд заяв про надання дозволу на концентрації та узгоджені дії.

Обставини прийняття такого рішення змінилися, оскільки значна частина бізнесу продовжує працювати в умовах війни. Безумовно, це є позитивним фактором, адже економічна активність - це запорука наповнення державного бюджету, підтримки платоспроможності населення та функціонування держави в умовах воєнного стану загалом. Тому АМК, не чекаючи закінчення війни, вирішив поновити роботу у сфері концентрацій та узгоджених дій.

З цією метою 9 червня прийнято два документи:

  • Розпорядження «Про поновлення розгляду заяв про концентрації, узгоджені дії та попередні висновки», яке набирає чинності з 09.06.2022.

  • Рекомендаційні роз'яснення "Про поновлення розгляду заяв про концентрації та узгоджені дії", що набирають чинності з 09.06.2022 та застосовуються з 17.06.2022.

Згідно з цими документами, 09.06.2022 поновлюється розгляд всіх заяв, а також справ про концентрацію та узгоджені дії, які були зупинені після 25.02.2022 року.

Для нових заяв, що надходитимуть з 20.06.2022, скасовано можливість подання скороченого переліку документів та спрощений порядок їх подання.

Що стосується заяв, які надходили у період з 30.03.2022 - 17.06.2022 (включно), то заявникам надається право обрати ту процедуру, за якою вони бажають, щоб здійснювався розгляд їхньої заяви: очікувати завершення чи скасування воєнного стану або отримати дозвіл раніше.

За матеріалами сайту АМК.

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок. Тільки в червні придбай LIGA360 для бізнесу за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини