Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна отримала транспортний безвіз з ЄС

Реклама

29 червня Україна та Європейський Союз підписали Угоду про вантажні перевезення автомобільним транспортом. Про це повідомляє Мінінфраструктури.

Це означає для України наступне:

1. ЄС визнаватиме українські водійські права

2. Українським перевізникам більше не потрібні дозволи для в'їзду в ЄС

3. Угода про вантажні автомобільні перевезення плюс рішення ЄС щодо скасування мит і тарифів на українські товари дають нашому бізнесу економію в десятки мільйонів доларів, а головне - відкривають для української продукції неймовірні можливості на європейських ринках.

Термін угоди складає 1 рік з можливістю пролонгації, а тимчасово набирає чинності уже з 29 червня 2022 року. На постійній основі Угода запрацює після завершення усіх ратифікаційних процедур.

Як лібералізація вплине на бізнес розповіли у матеріалі ЕП, зокрема:

  • скасування дозволів для перевізників дозволить довгостроково планувати роботу та підписувати довгострокові контракти з великими клієнтами.

  • до України можуть повернутися великі компанії, які почали переносити свій автопарк до ЄС, оскільки утримувати вантажівки дешевше в Україні.

  • бізнес також очікує, що транспортний "безвіз" сприятиме підвищенню конкурентоспроможності українських компаній, оновленню автопарку до європейських стандартів, зменшенню відпливу водіїв за кордон та стимулюватиме владу розширювати прикордонну інфраструктуру.

  • у довгостроковій перспективі лібералізація сприятиме приходу на ринок нових компаній та зростанню конкуренції, що спричинить зниження цін.

В умовах воєнного стану бізнеси потребують роз'яснень та мають бути чутливими щодо змін законодавства й надійності контрагентів. Щоб бути впевненими в своїх рішеннях, топкоманди замовляють LIGA360. Тільки в червні замов на вигідних умовах.

Читайте також:

Запровадження з 1 серпня електронних ТТН - які наслідки і як підготуватися

Спрощення у системі спільного транзиту NCTS: як це працює

ЗЕД та митниця під час війни: бізнес-дайджест

Україна та ЄС: серпантин від кандидатства до членства

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини