Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПриватБанк та Ощадбанк запускають новий валютний депозит із прив'язкою до офіційного курсу долара

Реклама

НБУ з 21 жовтня запроваджує новий інструмент, який дасть змогу громадянам захистити свої гривневі заощадження, а саме: купівлю доларів США за офіційним курсом НБУ за умови їх розміщення на строковий депозит у банку та обов'язкового зворотного продажу купленої валюти.

Деякі банки вже відреагували на ці нововведення:

  • з 21 жовтня ПриватБанк запускає валютний вклад “Капітал”. Відкрити строковий вклад “Капітал” в ПриватБанку можна через Приват24 чи відділення банку у доларах США строком на 6 або 12 місяців. Мінімальна сума вкладу - 500 доларів, максимальна сума одного вкладу не обмежена. Умови вкладу не передбачають його поповнення, втім клієнти при бажанні заощадити більше коштів мають можливість відкривати декілька вкладів. Після закінчення строку вкладу, сума вкладу та нараховані проценти автоматично конвертуються з доларів США у гривню за поточним офіційним курсом НБУ та повертаються на ту саму картку.

  • з 25 жовтня клієнти Ощадбанку також зможуть відкрити новий вид валютного депозиту. На депозит можна покласти долари США, придбані за офіційним курсом НБУ, без обмежень суми на термін 6 місяців з можливістю пролонгації, але без права дострокового розірвання. На початковому етапі новий депозит можна буде відкрити лише у відділеннях Ощадбанку. Незабаром цей сервіс також стане доступним і в Мобільному Ощаді. 

LIGA360 - надійний помічник бізнесу в умовах воєнного стану. Не пропустіть жодної зміни законодавства, перевіряйте компанії та фізичних осіб, контролюйте реєстраційні зміни ваших об'єктів нерухомості. Придбайте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини