Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Біля кордону з Польщею відкрили індустріальний парк

Реклама

У місті Нововолинськ Волинської області відкрили індустріальний парк NOVO. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Цей індустріальний парк займає територію площею 20 гектарів та має всі підведені комунікації: воду, газ, електроенергію. Своїм фасадом він виходить на нову трасу Р-15 Ковель-Володимир-Волинський-Червоноград-Жовква в напрямку Львова, а вздовж ділянки проходить залізнична колія.

Унікальність NOVO полягає в тому, що він знаходиться за 20 хвилин від Польщі. Це автоматично робить його резидентів експортно орієнтованими.

Наразі, вже є попередні домовленості про зобов'язання увійти в індустріальний парк з підприємствами зі сфери переробки риби, виробництва харчової продукції та логістики.

За словами голови і засновника керуючої компанії індустріального парку NOVO Олександра Бондаренка, під час війни індустріальні парки можуть стати точками розвитку для української економіки, оскільки передбачені на законодавчому рівні економічні стимули для резидентів дають змогу побудувати завод, зекономивши 25% інвестицій. Тобто власники зекономлять чверть інвестицій порівняно з ділянкою, яка знаходиться за 100 метрів від індустріального парку, не кажучи про сусідні країни ЄС, де сума інвестицій буде більшою на 30-40%.

За попередніми оцінками, з урахуванням пільг, термін окупності інвестицій у підприємство на території індустріального парку NOVO може скласти 4-5 років залежно від типу бізнеса.

У Мінекономіки нагадали, що для резидентів індустріальних парків законодавством передбачена низка економічних стимулів, зокрема: звільнення від імпортного ПДВ і мита при імпорті нового обладнання; звільнення від податку на прибуток на 10 років у разі ведення діяльності в межах індустріального парку; пільгові ставки податку на нерухомість і плати за землю від місцевої влади.

Читайте також: В Україні з'являться ще два індустріальні парки.

LIGA360 - інформаційна зброя для вашої команди. Отримайте повний контроль за новинним полем, змінами законодавства та конкурентів. Тільки до 23 листопада діє найбільша знижка року при придбанні декількох рішень LIGA360.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини