Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада підтримує впровадження електронних ліцензій на торгівлю алкоголем, тютюном і пальним

Реклама

ВРУ прийняла за основу законопроєкт № 10346 про державне регулювання виробництва і обігу підакцизної алкогольної, тютюнової продукції і пального, повідомив Голова податкового Комітету ВР Данило Гетманцев.

Законопроектом, зокрема, передбачено:

1) спрощення процедури отримання ліцензій та запропоновано перехід на електронну форму замість паперової форми ліцензій;

2) запроваджуються безстрокові ліцензії для всіх видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню;

3) на певні види роздрібної торгівлі підакцизною продукцією запроваджується автоматичний порядок отримання ліцензій протягом одного робочого дня за днем отримання заяви про отримання ліцензії;

4) удосконалюється структура та порядок адміністрування державних реєстрів;

5) з метою унеможливлення нелегального виробництва тютюнових виробів запроваджується ліцензування діяльності з вирощування тютюну та ферментації тютюнової сировини.

Нагадаємо, нещодавно бізнес озвучив стурбованість певними нормами законопроєкту, зокрема підставами для анулювання ліцензії. У компаній є перестороги, що внесення таких підстав як встановлення контролюючими органами факту відсутності ліцензіата за місцезнаходженням, недопуску до перевірки, продажу алкоголю за відсутності акцизної марки на 1 пляшці / з порваною акцизною маркою на 1 пляшці, може потенційно бути використано для тиску на бізнес.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.   

Економте до 50% на преміум-рішеннях LIGA 360 для юриста та бухгалтера. Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини