Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні спростили ввезення та обіг сортів бавовника, який використовується для виробництва пороху

Реклама

Верховна Рада на засіданні 23 квітня 2024 року ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №10427-1 «Про внесення змін до деяких законів України щодо поширення сортів бавовника в Україні».

Законопроект передбачає спрощення процедур ввезення та обігу на території України сортів бавовника та встановлення можливості на період воєнного стану та протягом двох років з дня його завершення або скасування:

  • спрощеної процедури державної реєстрації сортів та державної реєстрації прав на сорти бавовника без проведення кваліфікаційної експертизи;

  • ведення в обіг насіння сортів бавовника та його використання без проведення сертифікації насіннєвого матеріалу.

Довідково:

Бавовник має особливу цінність в умовах війни, оскільки целюлоза використовується для виробництва пороху. Бавовняне волокно на 75 - 85 % - найчистіша природна целюлоза. Річна потреба оборонного сектору України в целюлозі становить 10 тисяч тонн. Посіви бавовнику на площі близько 30 тисяч гектарів можуть забезпечити необхідну кількість сировини, для виготовлення відповідного об'єму целюлози.

За матеріалами Верховної Ради.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

 Економте до 50% на преміум-рішеннях LIGA 360 для юриста та бухгалтера. Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини