Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент схвалив законопроєкт про ліквідацію КРАІЛ та обмеження реклами грального бізнесу

Реклама

Верховна Рада схвалила у першому читанні законопроєкт №9256-д про ліквідацію КРАІЛ та посилення контролю за гральним бізнесом та обмеження його реклами. Про це повідомив народний депутата Ярослав Железняк.

За його словами, окрім ліквідації КРАІЛ, законопроєкт містить низку інших важливих норм. Це, зокрема:

  • обмеження реклами азартних ігор (у тому числі недопустимість спекуляцій на темі війни та волонтерства) та заборона спонсорства;

  • визначення додаткових інструментів для обмеження відвідування гральних закладів та участі в азартних іграх для потенційно вразливих категорій населення на період воєнного стану;

  • вдосконалення інструментів контролю за гральним бізнесом (контрольні закупівлі, моніторинг мережі Інтернет);

  • встановлення додаткових критеріїв для анулювання ліцензій, вдосконалення вимог по бездоганній діловій репутації посадових осіб організаторів азартних ігор, встановлення вимог до надавачів послуг у сфері азартних ігор.

Прийняття за основу цього законопроєкту прокоментував віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Це правильне рішення й важливий антикорупційний законопроєкт. Він пропонує реорганізувати Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) і прибрати з процесу видачі ліцензій людський чинник - усе буде автоматично й за чіткими критеріями», - написав очільник Мінцифри.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

У квітні діє спеціальна пропозиція на преміум-рішення LIGA 360. Отримайте максимум переваг для юриста чи бухгалтера - економте до 50% вартості тарифу. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини