Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виробники дронів зможуть отримати грант у розмірі 80% вартості проєкту

Реклама

Підприємства, що виробляють дрони, зможуть отримати грант від держави у розмірі 80% вартості поданого проєкту. Відповідну постанову Кабінет Міністрів ухвалив на засіданні 3 травня, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Згідно з документом, грантові кошти виробники дронів зможуть спрямувати на придбання, доставку, монтаж обладнання, а власні кошти в рамках вартості проєкту - зокрема, й на поповнення оборотного капіталу. За умовами грантової програми на переробку, отримувач має створити певну кількість робочих місць, залежно від суми гранту.

Пільговий режим надання грантів таким виробникам діятиме на всій контрольованій території України.

До цього пільговими умовами, відповідно до яких держава фінансувала до 80% вартості проєкту, а виробник з власних коштів фінансував решту, могли скористатися лише підприємства на деокупованих територіях.

Ця постанова Уряду містить і інші зміни.

Так, зокрема, передбачено, що пільгові умови надання грантів на переробку для підприємств Київської області будуть діяти до кінця 2024 року.

«Наразі існує великий попит серед підприємств регіону на участь у грантових програмах, тож отримання грантів на пільгових умовах позитивно вплине на соціально-економічні показники Київщини та на динаміку розвитку переробки в області», - пояснили у міністерстві.

Крім того посилено контроль над виконанням отримувачами грантів умов договору. Зокрема, бізнес, що не створив у визначений термін обумовлену договором кількість робочих місць, має повернути державі пропорційну суму від обсягу гранту в 30-денний термін з часу виявлення порушення.

LIGA360 - надійне джерело інформації під час воєнного стану. Спеціальний блок з законодавчими змінами, аналітикою та роз'ясненнями від експертів, економічними новинами. Отримуйте свіжі дані щодня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини