Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк вніс зміни до деяких нормативно-правових актів щодо захисту прав споживачів фінпослуг

Реклама

Національний банк вніс редакційні зміни до деяких нормативно-правових актів з питань захисту прав споживачів та уточнив вимоги до переддоговірного інформування споживачів та їх договірних відносин з надавачами фінансових послуг. Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Зміни внесені на виконання Законів «Про фінансові послуги та фінансові компанії» та «Про страхування».

Згідно з документом, надавачі фінансових послуг мають на переддоговірному етапі повідомляти клієнту інформацію про його право після припинення дії договору звернутися до фінансової установи із запитом на інформацію (довідку), що стосується виконання сторонами своїх зобов'язань.

Небанківські кредитодавці - страховики, які надають споживчий кредит у межах та під заставу викупної суми за договором страхування життя з накопичувальною складовою, зобов'язані окремо інформувати споживачів про порядок повернення кредиту.

Крім того, договірні умови банків зі споживачами доповнено обов'язком банку повідомити споживача про продовження в односторонньому порядку строку користування кредитом за договором про споживчий кредит у формі кредитування банківського рахунку або кредитної лінії, яка надається банком.

Відповідні зміни внесені постановою Правління НБУ від 14 березня 2024 року № 27 та набирають чинності з 20 березня 2024 року. Постановою передбачено перехідний період один місяць на приведення діяльності банків і небанківських фінансових установ у відповідність до затверджених змін.

Legal Solution - аналіз законодавства й практика правозастосування для кожного фахівця. Знайдіть нормативні документи, досліджуйте правові питання та звіряйтеся з експертами. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини