Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЄС запроваджує нові правила щодо боротьби з відмиванням грошей

Реклама

Європарламент ухвалив пакет законів, які посилюють інструментарій ЄС для боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму, інформує пресслужба Європейського парламенту.

Нові закони гарантують доступ до інформації про бенефіціарну власність, яка зберігається в національних реєстрах і взаємопов'язана в ЄС. Окрім поточної інформації, реєстри також включатимуть дані щонайменше за п'ять років.

Закони також надають підрозділам фінансової розвідки (ПФР) більше повноважень аналізувати та виявляти випадки відмивання грошей і фінансування тероризму, а також зупиняти підозрілі операції.

Також передбачені посилені заходи належної перевірки та перевірки особи клієнтів, після чого так звані зобов'язані особи (наприклад, банки, менеджери активів і криптоактивів або агенти з нерухомості) повинні повідомляти про підозрілу діяльність ПФР та іншим компетентним органам. З 2029 року професійні футбольні клуби вищого рівня, які беруть участь у фінансових операціях високої вартості з інвесторами або спонсорами, включаючи рекламодавців і трансфери гравців, також повинні будуть перевіряти особи своїх клієнтів, контролювати транзакції та повідомляти про будь-які підозрілі операції до ПФР.

Законодавство також містить загальноєвропейський ліміт у 10 000 євро на готівкові платежі, за винятком платежів між приватними особами, а також заходи для забезпечення дотримання цільових фінансових санкцій та уникнення обходу санкцій.

Для нагляду за новими правилами боротьби з відмиванням грошей у Франкфурті буде створено новий орган - Управління з боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму (AMLA). AMLA буде відповідати за безпосередній нагляд за найризикованішими фінансовими установами та контролюватиме виконання адресних фінансових санкцій.

Закони також ще мають бути офіційно прийняті Радою ЄС та опубліковані в Офіційному журналі ЄС.

Як ефективніше виконувати комплаєнс-процедури для бізнесу? З новим рішенням LIGA360. Контролюйте дотримання вимог законодавства, здійснюйте due dilligence та AML/KYC перевірки, моніторте репутацію вашої компанії та партнерів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Комплаєнс-регулятори ЄС

Механізми санкційних перевірок у ЄС

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини