Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ анулював ліцензії ще одній страховій компанії

Реклама

Національний банк України прийняв рішення про анулювання ліцензій ТДВ "Страхова компанія "Гамайун" з подальшим зверненням до суду із заявою про відкриття ліквідаційної процедури. Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Відповідне розпорядження регулятор ухвалив, керуючись вимогами статті 15 Закону "Про Національний банк України", статті 123 Закону "Про страхування", пункту 484 глави 65 розділу XI Положення про застосування Національним банком коригувальних заходів, заходів раннього втручання, заходів впливу у сфері державного регулювання діяльності на ринках небанківських фінансових послуг у зв'язку з відмовою товариства у проведенні перевірки.

«Національний банк у грудні 2023 року - січні 2024 року здійснив заходи з метою проведення планової інспекційної перевірки зазначеної страхової компанії. Фахівцями Департаменту інспектування Національного банку встановлено та зафіксовано факт відмови в проведенні перевірки. Так, страховик не забезпечив надання інформації, пояснень, документів щодо предмета перевірки. Це унеможливило здійснення Національним банком планової інспекційної перевірки ТДВ "СК "Гамайон", - йдеться у повідомленні.

В НБУ нагадали, що відмова небанківської фінансової установи в проведенні перевірки, зокрема ненадання документів, інформації щодо предмета перевірки, є підставою для застосування заходу впливу у вигляді відкликання (анулювання) ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг.

Рішення про застосування заходу впливу набрало чинності з 26 квітня 2024 року.

Нагадаємо, на початку лютого Нацбанк анулював  всі ліцензії на здійснення страхової діяльності ПАТ «Українська охоронно-страхова компанія»та виключив її з Державного реєстру фінустанов.

Українські підприємці перевіряють контрагентів у LIGA360. Отримайте досьє на 6,8 млн українських компаній. Перевіряйте ризик-фактори щодо співпраці, перевірте останні зміни та налаштуйте моніторинг. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини