Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сенат США схвалив заборону на імпорт російського урану

Реклама

Сенат США схвалив заборону на імпорт російського урану та відправив на підпис Президенту Байдену, повідомляє Bloomberg.

Видання інформує, що закон був ухвалений одноголосно та забороняє імпорт до США через 90 днів після набрання чинності, дозволяючи тимчасові винятки до січня 2028 року.

Згідно з даними Департаменту енергетики США , росія постачала майже чверть збагаченого урану, який використовується для палива американського флоту з понад 90 комерційних реакторів, що робить її першим іноземним постачальником . Ці продажі приносять росії приблизно 1 мільярд доларів на рік, але заміна цих поставок може стати проблемою та ризикує підняти вартість збагаченого урану приблизно на 20%.

Білий дім закликав до «довгострокової заборони» на російський імпорт, який необхідний, щоб розблокувати близько 2,7 мільярда доларів для підтримки вітчизняної уранової промисловості, наданої Конгресом на початку цього року, залежно від наявності обмежень на імпорт російського урану.

«Це є пріоритетом національної безпеки, оскільки залежність від російських джерел урану створює ризик для економіки США та цивільної ядерної промисловості, які ще більше постраждали через війну росії в Україні», - заявив Білий дім раніше в інформаційному бюлетені.

LIGA360 - надійний помічник бізнесу в умовах воєнного стану. Не пропустіть жодної зміни законодавства, перевіряйте компанії та фізичних осіб, контролюйте реєстраційні зміни ваших об?єктів нерухомості. Придбайте LIGA360 прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини