Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

США оголосили новий масштабний пакет санкцій

Реклама

Міністерство фінансів США запровадило майже 300 нових санкцій. Про це йдеться у пресрелізі міністерства.

Обмеження спрямовані проти російської військово-промислової бази та програм хімічної та біологічної зброї, а також компаній і осіб у третіх країнах, які допомагають росії придбати ключові ресурси для виробництва зброї чи оборонного виробництва. Зокрема, проти 80 юридичних та фізичних осіб, які займаються ухиленням від санкцій та їх обходом або пов'язані з російськими програмами хімічної та біологічної зброї та оборонно-промисловою базою.

Міністерство юстиції США також подало скаргу на конфіскацію комплекту шасі літака Boeing 737-800, який був затриманий у вересні 2023 року в міжнародному аеропорту Маямі митно-прикордонним патрулем США. Обладнання було придбано за 1,55 мільйона доларів на користь перевантажувача товарів подвійного призначення, що базується в Киргизькій Республіці та обслуговує рф, в порушення санкцій США щодо LLC RM Design and Development, яке було включене OFAC у липні 2022 року. 

Майже 60 цілей, розташованих в Азербайджані, Бельгії, КНР, Росії, Словаччині, Туреччині та Об'єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ), які дозволяють росії отримати вкрай необхідні технології та обладнання з-за кордону. 

Більше ніж 100 суб'єктів господарювання, які працюють або працювали в технологічному, оборонному та пов'язаному з ними матеріально-технічному, виробничому або транспортному секторах економіки рф, а також російські організації, які беруть участь у будівельних проектах, пов'язаних із природним газом, «Нефтегазстрой» та Акціонерное Общество Внипигаздобыча.

До списку додали також:

Гонконгського посередника із закупівель Tulun International Holding Limited

Російське ТОВ «Ультран Електронні Компоненти»

Гонконгську компанію Finder Technology Limited 

Компанію Juhang Aviation Technology Shenzhen Co, Ltd., що базується в КНР

Фізичні та юридичні особи, які входять до мережі закупівель російської оборонної закупівельної фірми ТОВ «Радіоавтоматика» 

Мережі закупівель верстатів у Бельгії та Туреччині: Sonatec, GIF, Etasis

Турецький постачальник електроніки Alpha Impex

ТОВ «Артмарин»  - транспортно-логістична компанія, яка пропонує варіанти імпорту до Росії так званих «санкційних товарів».

«Імпортекс»  розробив сервіс доставки так званих «санкційних товарів» до Росії, послуги транспортування та митного оформлення.

ТОВ «Євротрансекспедиція»  - експедиторська компанія, яка здійснює імпорт так званих «санкційних товарів».

ТОВ «ПВ Брідж» пропонує послуги з доставки так званих «санкційних товарів».

OOO Standard Line пропонує імпорт, експорт і реекспорт товарів до або з Росії через Казахстан в обхід санкцій.

ТОВ «Орлан»  - логістичний оператор та міжнародний експедитор, який розробив послугу закупівлі та транспортування так званих «санкційних товарів» та інші.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини