Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Угорщина не запроваджуватиме знову заборону на імпорт меду з України

Реклама

Угорщина не запроваджуватиме знову заборону на імпорт меду з України, незважаючи на вимоги виробників меду, які протестували, заявивши, що дешевий мед з України знизив ціни та погрожує вивести їх з бізнесу, повідомляє Reuters.

Минулого року Уряд Прем'єр-міністра Віктора Орбана ввів заборону на імпорт 24 сільськогосподарських продуктів з України, включаючи зерно, свинину, а також мед. 19 лютого він скасував заборону на імпорт меду, що викликало протести близько 22 000 бджолярів країни.

Міністр сільського господарства Іштван Надь повідомив Reuters, що одностороння заборона імпорту не мала позитивного впливу на місцевий ринок, оскільки оптові закупівельні ціни не зросли настільки, наскільки сподівалися місцеві фермери, в той час як це завдало шкоди компаніям, які упаковували та експортували мед до ЄС.

За його словами, експортерам меду потрібен український мед, оскільки інакше вони не зможуть виконати контрактні поставки.

Більшість імпорту меду в ЄС надходить з Китаю та України. Український імпорт становив 25% імпорту меду ЄС у січні-серпні 2023 року, свідчать дані Єврокомісії.

Нагадаємо, Китай відкрив ринок для українських експортерів меду

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини