Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Будівельникам доведеться враховувати як висотність, так і щільність нових забудов

5 квітня 2018, 10:50
286
0
Реклама

4 квітня Мінрегіон схвалив чотири нових ДБН. Зокрема, оновлені будівельні норми, що регламентують будівництво освітніх і дошкільних установ, вулиць і доріг населених пунктів, планування і забудову територій.

Тепер забудовникам доведеться враховувати нові обмеження: «Блакитну лінію» - обмеження висоти будівлі на генплані, і «Зелену лінію» - обмеження площі забудови для збереження зелених територій. «Це стосується переважно нових територій. При забудові чотириповерховими будівлями площа забудови може складати 45%, вище 11 поверхів - не більше 30%. Таким чином, забезпечуються умови для проектування пожежних заїздів до будинків, об'їзних доріг, дитячих майданчиків», - розповів заступник міністра Мінрегіона Лев Парцхаладзе.

Крім того, нові ДБН передбачають міри захисту від наїзду маршрутного транспорту на людей, містять чіткі вимоги для доступу пожежників в приміщення, облаштування острівців безпеки на дорогах з двома смугами руху та ін.

За оцінками Мінрегіона, близько чверті діючих будівельних норм потребують перегляду. На сьогодні до роботи підключені міжнародні партнери і експертне середовище, тому в Міністерстві обіцяють, що нові нормативи спиратимуться на європейський досвід, а також забезпечать комфорт і безпеку громадян.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини