Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аграрні розписки застосовуватимуться у тваринництві

3 травня 2017, 17:33
194
0
Реклама

За повідомленням прес-служби Мінагрополітики, на сьогодні в Україні аграрні розписки діють у секторах овочівництва, ягідництва та органічного землеробства. Особливістю аграрних розписок є те, що вони розроблялися насамперед для потреб малих і середніх фермерських господарств. Хоча агрохолдинги також проявляють чималу зацікавленість у роботі з новим інструментом фінансування. При цьому, як зазначено в повідомленні, станом на 14 березня 2017 року в Україні вже видано 86 аграрних розписок на суму понад 716 млн грн, з них 52 - це фінансові аграрні розписки. Жодна з виданих за 2016 рік аграрних розписок не є дефолтною.

Зважаючи на успішність такої практики, наступним етапом у розвитку аграрних розписок буде їхнє використання у сфері тваринництва. У зв'язку з цим доопрацьовується Загальнодержавний реєстр аграрних розписок, що містить усю необхідну інформацію про зобов'язання сторін і виконання таких угод. Відзначено, що наявність такої інформації дає змогу створювати кредитну історію, що спрощує доступ фермерів до майбутніх позик.

«Аграрні розписки - ефективний інструмент фінансування галузі. Це доводить і наш досвід, і досвід інших країн. Зараз відпрацьовуємо функціонал Всеукраїнського реєстру аграрних розписок», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини