Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відкрита можливість укладення корпоративних договорів

24 березня 2017, 11:27
191
0
Реклама

У законодавстві врегульовано питання укладення акціонерами АТ і учасниками (засновниками) ТОВ корпоративних договорів - угод про реалізацію їх прав. Крім того, введений обов'язок розкриття інформації про факт укладення договору між акціонерами.

Також в цілях виконання зобов'язань, що виникають з договору між акціонерами, сторона, яку представляють, може вказати в дорученні, виданому своєму представникові, про те, що це доручення не може бути скасоване до закінчення терміну доручення або може бути скасована тільки у випадках, передбачених в дорученні (безвідкличне доручення) або після припинення зобов'язання, для виконання якого вона видана. Безвідкличне доручення підлягає нотаріальному посвідченню.

Встановлюється також, що рішення про укладення договору між акціонерами або корпоративного договору, стороною якого є держава, що володіє акціями (долею) від 25% їх статутного капіталу, приймається відповідним суб'єктом управління державної власності. У випадку якщо таким суб'єктом управління державної власності є госпструктура, рішення приймається її наглядовою радою або найвищим органом управління.

Рішення про укладення договору, стороною якого є господарське товариство, доля держави в якому складає 100% і яке володіє від 25 % їх статутного капіталу, приймається наглядовою радою такої господарської структури або найвищим органом управління господарського суспільства, доля держави в якому складає 100%.

Вказані положення передбачені Законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно корпоративних договорів" на базі законопроекту № 4470, прийнятим 23 березня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини