Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До видобутку нафти та газу в Україні

16 грудня 2016, 15:31
219
0
Реклама

Угоди про розподіл продукції дозволять збільшити надходження до місцевих бюджетів, як заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик під час наради у Харкові за участі голів ОДА. Але поки лише для двох областей. У Харківській та Полтавській областях, які дають майже 90% загального видобутку нафти та газу в Україні, хочуть почати новий формат співробітництва з нафтогазовими компаніями, який буде заснований на Законі «Про угоди про розподіл продукції», як нову форму співробітництва органів місцевого самоврядування та бізнесу в сфері пошуку й видобутку нафти та газу. Реалізація таких проектів має збільшити надходження коштів до органів місцевого самоврядування.

Міністр зазначив, що готовий допомогти обом регіонам у впровадженні таких угод. Зокрема, вже визначено три родовища на Полтавщині, на яких роботи практично не ведуться і можна запустити пілотний проект.

Міністр енергетики та вугільної промисловості підтримав ініціативу голови Полтавської ОДА Валерія Головка передбачити державній компанії «Укргазвидобування» у фінансовому плані на наступний рік, який зараз саме готується, видатки на розвиток тих територій, де компанія проводить видобуток нафти й газу, та зауважив, що при підписанні фінансового плану підприємства обов'язково врахує пропозиції областей.

Нагадаємо, що Полтавська ОДА звернулася до Прем'єр-міністра з ініціативою впровадження пілотних проектів про розподіл продукції за участі міжнародних компаній, які визначатимуться на відкритому конкурсі. На сьогоднішній день ініціатива відпрацьовується Міжвідомчою комісією.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини