Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кредитний портфель банку

26 жовтня 2016, 09:05
276
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Підтверджено нікчемність договору факторингу, за яким кредитний портфель ПАТ «Банк Михайлівський» передано ТОВ «ФК «Плеяда».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Позичальникам ПАТ «Банк Михайлівський» не слід сплачувати відсотки за кредитами на рахунки ТОВ «ФК «Плеяда» та ТОВ «ФК «Фагор», як наголошують у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб. При сплаті коштів на користь ТОВ «ФК «Фагор» погашення кредитної заборгованості не відбувається! Більш того, за фактом укладення нікчемного правочину наразі здійснюється досудове слідство в кримінальному провадженні, під час якого судом накладено арешт на кошти ТОВ «ФК «Плеяда» та ТОВ «ФК «Фагор», що знаходяться на їхніх рахунках у різних банківських установах.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб провів перевірку та виявив додаткові ознаки нікчемності договору факторингу, за яким кредитний портфель ПАТ «Банк Михайлівський» було передано ТОВ «ФК «Плеяда». Договір укладено 19 травня 2016 року (за кілька днів до оголошення банкрутства установи). Кредитний портфель включав 111 тис. кредитних договорів. Слід зазначити, що ТОВ «ФК «Плеяда» відразу перевідступило права вимоги ТОВ «ФК «Фагор».

З моменту визнання ПАТ «Банк Михайлівський» банкрутом (23 травня 2016 року) позичальники установи опинилися в складному становищі. Погашати кредити стало неможливо, адже банку заборонили приймати будь-які платежі. Водночас ФГВФО оскаржив у судовому порядку згаданий договір факторингу. Оскільки позичальники ПАТ «Банк Михайлівський» не могли платити за кредитними договорами, це призвело до накопичення заборгованості й збільшення пені та штрафів за кредитами.

ПРОТЕ:

Як заявляють у ФГВФО, cтаном на сьогодні в ПАТ «Банк Михайлівський» немає будь-яких обмежень щодо прийняття платежів на погашення кредитної заборгованості за укладеними раніше договорами. Юридичні та фізичні особи можуть здійснювати погашення заборгованості в національній валюті в безготівковій формі шляхом перерахування коштів на накопичувальний рахунок ПАТ «Банк Михайлівський» через установи інших банків.

Слід зазначити, що ця ситуація є юридичним нонсенсом, адже платники повертатимуть кошти на рахунки збанкрутілої установи.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини