Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закупівля ліків

27 квітня 2016, 09:00
211
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Державна фіскальна служба надала МОЗ роз'яснення про порядок звільнення від ПДВ операцій з ввезення лікарських засобів та медичних виробів на підставі договорів, укладених із спеціалізованими закупівельними організаціями.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

До 31 березня 2019 року звільняються від ПДВ, зокрема, операції з ввезення на митну територію України лікарських засобів, медичних виробів, внесених до держреєстру та/або введених в обіг відповідно до законодавства в області технічного регулювання і оцінки відповідності, та операції з першого постачання таких лікарських засобів, медичних виробів на митній території України.

Звільнення від оподаткування ПДВ застосовується, якщо ввезення здійснюється на підставі договорів із спеціалізованими організаціями, що роблять закупівлі (перелік яких визначений Законом № 1197-VII), укладених на виконання угод між МОЗ та відповідною спецорганізацією у рамках виконання бюджетних програм у сфері охорони здоров'я.

Перелік лікарських засобів і медичних виробів, що закуповуються на підставі таких угод, порядок їх ввезення, постачання та цільового використання визначаються Кабміном.

Для застосування зазначеного звільнення необхідно надати договір, однією із сторін якого є спеціалізована організація, укладений на виконання угоди між спеціалізованою організацією та МОЗ.

ПРОТЕ:

Оподаткування ПДВ лікарських засобів і медичних виробів, що ввозяться на підставі договорів купівлі-продажу, укладених без спеціалізованої організації, здійснюється в загальному порядку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини