Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПОДАТКОВА НАКЛАДНА

22 лютого 2016, 09:03
148
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У разі порушення продавцем товарів/послуг порядку реєстрації в ЄРПН податкової накладної та/або розрахунку коригування покупець таких товарів/послуг, керуючись нормами п. 201.10 ст. 201 ПК, має право додати до податкової декларації з ПДВ за звітний період заяву із скаргою на такого продавця. Така заява є підставою для проведення контролюючим органом документальної позапланової виїзної перевірки продавця. При цьому заява із скаргою на продавця не є підставою для покупця товарів/послуг на включення суми податку до складу податкового кредиту за податковою накладною, не зареєстрованою продавцем в ЄРПН. Про це розповіла ДФС у листі № 1930/6/99-99-19-03-02-15.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Депонування засобів на рахунках у системі електронного адміністрування ПДВ провадиться в розмірі ПДВ з доданої вартості. Тобто реєстрація в ЄРПН податкових накладних / розрахунків коригування здійснюється на суму ПДВ, зазначену в отриманих податкових накладних і сплачену на митниці, лише у разі недостатності цієї суми платник для забезпечення такої реєстрації повинен поповнити свій електронний рахунок на суму такої недостачі.

За допомогою правил системи електронного адміністрування ПДВ забезпечується відповідність сум нарахованого та сплаченого ПДВ, оскільки суми ПДВ від доданої вартості гарантуються коштами.

Отже, ефективність системи електронного адміністрування ПДВ може бути забезпечена лише у разі застосування такої системи всіма платниками податку.

ПРОТЕ:

Нагадаємо, основою побудови системи електронного адміністрування ПДВ є необхідність реєстрації в ЄРПН усіх податкових накладних та розрахунків коригування до них.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини