Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПІДТРИМКА БІЗНЕСУ

11 лютого 2016, 09:02
146
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Антимонопольний комітет розпорядженням від 28.12.2015 № 43-рп затвердив Порядок проведення моніторингу державної допомоги суб'єктам господарювання.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Документом визначаються основні принципи збору та проведення аналізу інформації про держдопомогу суб'єктам господарювання за рахунок ресурсів держави або місцевих ресурсів, у тому числі з обмеженим доступом, необхідної для ухвалення рішень, передбачених Законом «Про державну допомогу суб'єктам господарювання».

Метою моніторингу держдопомоги є здійснення контролю за дотриманням вимог Закону та рішень Антимонопольного комітету, а також підготовка і подання звітності про держдопомогу, забезпечення прозорості надання суб'єктам господарювання держдопомоги, інформування усіх зацікавлених осіб про держдопомогу, забезпечення ефективності функціонування системи держдопомоги в Україні, захисту та розвитку конкуренції.

Моніторинг поширюється на будь-яку підтримку суб'єктів господарювання за рахунок ресурсів держави або місцевих ресурсів для виробництва товарів чи здійснення окремих видів госпдіяльності, крім госпдіяльності, пов'язаної з:

- інвестуванням в об'єкти інфраструктури із застосуванням процедур держзакупівель;

- наданням послуг, що становлять загальний економічний інтерес, у частині компенсації обгрунтованих витрат на надання таких послуг.

Інформація про держдопомогу надається АМКУ постачальниками держдопомоги щорічно.

У рамках моніторингу Антимонопольний комітет може отримувати інформацію про держдопомогу, яка подається в довільній формі, з інших джерел (від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, органів адміністративно-господарського управління та контролю, суб'єктів господарювання, громадян, об'єднань, установ, організацій, які не є постачальниками держдопомоги). Така інформація підлягає попередній перевірці.

ПРОТЕ:

Строк проведення Антимонопольним комітетом попередньої перевірки та аналізу інформації не повинен перевищувати 30 днів з моменту отримання повідомлення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини