Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НОВОВВЕДЕННЯ-2015

9 січня 2015, 09:06
182
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Законом від 28.12.2014 № 71-VIII запроваджується оподаткування комерційної (нежилої) нерухомості (будівлі підприємств та склади, готелі, ресторани і бари, туристичні бази, торгові центри, магазини, СТО, їдальні, бази та склади підприємств тощо).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Платниками податку є фізичні та юридичні особи, у тому числі нерезиденти, які є власниками об'єктів нежилої нерухомості.

Передбачено пільгу щодо комерційної нерухомості. Зокрема, податок не стягуватимуть з:

  • об'єктів нежилої нерухомості, що використовуються суб'єктами господарювання малого та середнього бізнесу, здійснюють свою діяльність в малих архітектурних формах і на ринках;

  • будівель промисловості, зокрема виробничих корпусів, цехів, складських приміщень промислових підприємств;

  • будівель, споруд сільськогосподарських товаровиробників, призначених для використання безпосередньо в сільськогосподарській діяльності.

Ставки податку встановлюються за рішенням сільської, селищної або міської ради залежно від місця розташування та типів об'єктів нерухомості в розмірі, що не перевищує 2% розміру мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр площі.

ПРОТЕ:

Наразі ці ставки ще не встановлено, а термін сплати для юридичних осіб між тим наближається. Утім, аналогічно поки не затверджено форму декларації, яку необхідно подавати.

Про це та інші нововведення 2015 року найоперативніше можна дізнатися за допомогою спеціально підготовленої та постійно оновлюваної КАРТИ ЗАКОНОДАВЧИХ НОВАЦІЙ - 2015. Докладніше ці нововведення висвітлюватимуться в ресурсах систем ЛІГА:ЗАКОН, а також в електронних виданнях «ЮРИСТ & ЗАКОН» і «БУХГАЛТЕР & ЗАКОН».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини