Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПЛАН ЩОДО СКОРОЧЕННЯ СПОЖИВАННЯ ГАЗУ

21 жовтня 2014, 09:04
170
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабінет Міністрів прийняв рішення про затвердження плану заходів щодо скорочення споживання газу до 2017 року.


ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, планом визначаються короткострокові та середньострокові заходи щодо скорочення споживання газу підприємствами теплопостачання, промисловими споживачами, організаціями, населенням та бюджетними установами. Затверджені заходи в першу чергу спрямовані на створення фінансових інструментів та механізмів стимулювання заміщення природного газу, спрощення дозвільних процедур і адміністративного регулювання, а також вдосконалення законодавчої бази.


Щодо підприємців, то уряд планує виділення в наступному році бюджетних коштів для покриття частини кредитів підприємцям під закупівлю енергозберігаючого обладнання. Інші стимули для розвитку ринку заміщення газу стосуються підприємств, що займаються виробництвом біометану та впровадженням заходів з енергозбереження. Також згідно з планом для об'єктів альтернативної енергетики мають бути спрощені процедури землевідведення та їм буде надано право на укладення довгострокових договорів у сфері теплопостачання.

ПРОТЕ:

Залишилося дочекатися, як саме виконуватимуться заходи, передбачені урядом. Зокрема, наскільки просто буде отримати доступ до здешевлених кредитів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини