Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПРОГНОЗ ВВП ПОГІРШЕНО

20 жовтня 2014, 09:01
240
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Міністр фінансів України Олександр Шлапак повідомив, що Україна недоотримає 8 - 9% ВВП, хоча ще нещодавно цей прогноз не перевищував 8%. Однією з головних причин стала зміна тактики бойовиків на Донбасі, які стали цілеспрямовано знищувати промислові підприємства. Це також не може не впливати і на валютні курси, адже, за словами Міністра, промисловість Донецької та Луганської областей давала 30% валютної виручки держави. До того ж через кризу міждержавних відносин з Росією Україна втратила близько 5 млрд доларів експортних ресурсів.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Проте пан Шлапак закликає не панікувати і не розглядати перспективи розвитку економіки України в песимістичних тонах через такі показники. За його словами, Україна успішно розрахувалась з усіма кредиторами (при цьому йдеться не лише про урядові заборгованості, але й про розрахунки державних підприємств). Окрім цього, уряд дуже розраховує на допомогу МФВ та Всесвітнього банку, які оптимістично дивляться на співробітництво з Україною. При цьому міжнародна підтримка буде адекватною державним ресурсам і актуальному стану економіки.

ПРОТЕ:

Варто зазначити, що МВФ прогнозує за підсумками року зростання зовнішнього боргу України до 102% ВВП. Це може позначитися на вартості кредитних ресурсів для української економіки.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини