Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВЕЗ «КРИМ»: МИТНІ ФОРМАЛЬНОСТІ

2 жовтня 2014, 09:05
165
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

ДФС у листі від 26.09.2014 № 5626/7/99-99-24-01-06-17 роз'яснила особливості здійснення митних формальностей, пов'язаних з переміщенням товарів і транспортних засобів комерційного призначення через адміністративний кордон вільної економічної зони «Крим».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Тепер діє такий порядок митного оформлення:

1. Митне оформлення здійснюється у відповідних підрозділах Херсонської та Запорізької митниць у випадках:

- переміщення українських товарів з території України на територію ВЕЗ «Крим» для поміщення їх у митний режим вільної економічної зони;

- переміщення іноземних товарів через територію України з наступним їх ввезенням на територію ВЕЗ «Крим» для оформлення в митний режим вільної митної зони;

- переміщення товарів з території ВЕЗ «Крим» на територію України (у тому числі і при наступному їх вивезенні за межі України).

2. Митне оформлення іноземних товарів при переміщенні їх через територію України з наступним їх ввезенням на територію ВЕЗ «Крим» при оформленні в митний режим транзиту здійснюється в пункті ввезення (пропуску) на територію України.

3. Митне оформлення при переміщенні товарів з території ВЕЗ «Крим» на територію України при оформленні в митний режим транзиту здійснюється у будь-якому органі доходів і зборів на території України.

Також у листі роз'яснено, які типи митних декларацій необхідно застосовувати в тому чи іншому випадку, та порядок їх заповнення.

ПРОТЕ:

ДФС поки не роз'яснила, як бути з тими товарами, що були ввезені на територію України до моменту створення ВЕЗ «Крим» з метою подальшого перевезення їх кримським одержувачам. Це може створити проблеми при перетині цими товарами адмінкордону АРК.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини