Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЄВРОПЕЙСЬКА ДОПОМОГА В АГРОСФЕРІ

2 жовтня 2014, 09:01
194
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Європейський Союз надає допомогу Держветфітослужбі у вдосконаленні системи контролю безпеки харчових продуктів в Україні за принципом «з лану до столу».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Програма ЄС покликана не лише гармонізувати законодавство України та ЄС у цій сфері, але й поліпшити експортні можливості України як постачальника аграрної продукції. Цей проект розрахований на 33 місяці, і його метою повинен стати вихід на новий рівень системи державного контролю за харчовою безпекою, який забезпечить належний захист здоров'я та життя споживачів агропродукції. У результаті це повинно сприяти не лише скороченню випадків харчових інфекцій, але й поліпшенню сприйняття української продукції на внутрішньому та міжнародному ринках. У зв'язку з цим зараз проводяться консультації керівництва Мінагрополітики та Держветфітослужби з представниками Єврокомісії з питань доступу на ринки ЄС української продукції тваринного походження, наближення до європейських стандартів у сфері здійснення санітарних та фітосанітарних заходів, надання допомоги з боку ЄС у проведенні реформ в аграрному секторі.

ПРОТЕ:

Агровиробникам варто чекати, що найближчим часом їхні витрати зростуть - їм доведеться приводити свою діяльність у відповідність з новими вимогами. Утім, ці витрати можуть окупитися за рахунок розширення ринків збуту.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини