Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МІСЦЕВА ПОЛІЦІЯ ПО-ЄВРОПЕЙСЬКИ

22 серпня 2014, 09:00
275
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінрегіон розробляє законопроект про поліцію місцевого самоврядування (муніципальну поліцію), який спрямований на створення законодавчих передумов для вдосконалення державного управління у сфері охорони правопорядку. Розробники планують врахувати міжнародний (зокрема, французький і польський) досвід організації муніципальних правоохоронних органів.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Передбачається, що поліція місцевого самоврядування створюватиметься міською (для міст обласного значення), районною радою, місцевими радами декількох сусідніх територіальних громад або районних рад у межах однієї області. Така поліція повинна буде здійснювати свою діяльність виключно в межах території юрисдикції ради (рад), яка її заснувала. При цьому вона не входитиме до структури територіальних органів МВС і буде відповідальною, підзвітною та підконтрольною відповідній територіальній громаді (громадам), раді (радам). Розробники законопроекту пропонують віднести до сфери відповідальності муніципальної поліції питання, пов'язані з функціонуванням територіальних громад, зокрема благоустрій, паркування, спільне патрулювання вулиць з органами внутрішніх справ тощо.

У цілому ініціатива зі створення муніципальної поліції знаходиться у векторі обраного державою курсу щодо децентралізації влади, повноважень та фінансів.

ПРОТЕ:

Головне, щоб при створенні муніципальної поліції були нормально розмежовані повноваження нової структури та МВС і не виявилось, що обидва органи контролюють дотримання одних і тих же норм і правил.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини