Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПРО НАЦІОНАЛІЗАЦІЮ

19 серпня 2014, 09:06
166
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 4505а «Про націоналізацію». Вперше у вітчизняному законодавстві запропоновано поняття націоналізації як примусового відчуження об'єктів права приватної власності (землі, надр, шахт, заводів, фабрик, банків, обладнання, іншого рухомого та нерухомого майна тощо) на користь держави за мотивами громадської необхідності.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

На сьогодні немає жодного законодавчого акта, який би регулював суспільні відносини у сфері примусового відчуження об'єктів права приватної власності (націоналізації). З метою усунути цей законодавчий пробіл і був розроблений законопроект. Документ визначає цілі націоналізації, принципи, порядок, завдання, а також систему органів, які її здійснюватимуть.

ПРОТЕ:

Варто зазначити, що автори передбачають досить широке коло підстав для примусового відчуження власності, які в основному не пов'язані зі здійсненням власником якихось правопорушень. Крім того, і сама процедура досить спірна - рішення про націоналізацію може приймати Кабмін.

Загалом запропонований законопроект надає досить широкі можливості для проведення перерозподілу активів (причому найцінніших) у багатьох галузях економіки.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини