Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА УТИЛІЗАЦІЮ

19 серпня 2014, 09:04
195
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Держпідприємництво погодило розроблений Мінприроди законопроект «Про упаковку та відходи упаковки», що передбачає створення системи роздільного збору, комплексної переробки та утилізації відходів упаковки.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Проектом пропонується створити спеціальні акредитовані компанії для збору та утилізації відходів, з якими підприємства укладатимуть договори з утилізації. Більше того, запропонований законопроект передбачає відповідальність підприємств за утилізацію упаковки, в якій знаходиться продукція такого підприємства, визначає планові показники щодо утилізації відходів упаковки у відсотках до її загальної маси, а також ставить в рівні умови всі підприємства, які працюватимуть на ринку вторинної сировини.

Держпідприємництво зазначило, що виробники та імпортери товарів платять чималі гроші за переробку та утилізацію використаної тари й упаковки виключно єдиній компанії. У зв'язку з цим більше 1800 спеціалізованих підприємств за наявності відповідної ліцензії та необхідних умов для надання послуг не можуть здійснювати господарську діяльність з утилізації вторинної сировини.

ПРОТЕ:

Слід визнати, що усунення монополії в цій сфері дійсно в інтересах бізнесу. Ось тільки законопроект зовсім не гарантує, що акредитованих компаній буде багато.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини