Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗАКОН ПРО САНКЦІЇ ПРИЙНЯТО

15 серпня 2014, 09:06
152
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

За урядовий законопроект № 4453а «Про санкції» проголосувало 244 народні депутати. Закон прийнято з урахуванням зауважень і поправок, внесених під час обговорення.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Згідно із законопроектом, спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи можуть застосовуватися з боку України щодо іноземної держави, іноземної юридичної або фізичної особи, юридичних осіб - нерезидентів. Закон не стосуватиметься громадян України.

Пропозиції про застосування, відміну та внесення змін до санкцій можуть виноситися на розгляд Ради національної безпеки та оборони України Верховною Радою, Президентом, Кабміном, Нацбанком та СБУ. При цьому, за словами Яценюка, Верховна Рада отримує повноваження на схвалення Указу Президента про введення санкцій.

ПРОТЕ:

Незважаючи на те, що прийнятий варіант документа більш дружній до українського бізнесу порівняно з початковим, слід зазначити, що остаточного тексту за межами Кабміну та парламенту доки не надано. І це не дуже добре, оскільки бізнес повинен мати можливість знайомитися з нововведеннями, які на нього чекають, до їх прийняття.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини